Glassfish windows serviceksi ja php käyttöön

Tervehdys, lomien jälkeen on taas aikaa kaikota auringosta. Suuria uutisia tai vinkkejä ei ole mielessä mutta pari asiaa tuli taas ajankohtaiseksi palattua.

Tein uutta Glassfish asennusta koneeseen, ja huomasin että Glassfish v3 ei asennukaan windows serviceksi samalla tapaa kuin vanha Glassfish v2. Tämä johtuu siitä että asadmin työkalua on päivitetty siten että se jo sisältää windows service mahdollisuuden. Aja yksinkertaisesti komento:

asadmin create-service –name ”Glassfish”

Toinen asia mitä tarvitsin glassfishiin oli tuki php koodin ajamiselle. Tutkin eri vaihtoehtoja, mutta omaan makuuni osui lopulta napakammin Querqus niminen paketti, joka löytyy http://www.caucho.com/resin-3.0/quercus/ – se ajaa PHP:tä nopeammin kuin PHP itse ja tarjoaa mukavan kytkeytyvyyden Java–>PHP–>Java joten voit käyttää Java kirjastoja PHP:stä käsin tai kutsua PHP scriptejä Javasta, tai ajaa niitä glassfish palvelimella. Tätä käyttäen sain mm. Moodle- oppiympäristön pyörimään Glassfish v3 palvelimella.

Mikä mukavinta, Querqus osaa portata mm. tietokantayhteydet JNDI rekisteriin vietyjen DataSource ja ConnectionPool määritysten läpi – mikä on Java ylläpitäjälle luontevaa.

Jahas, ja sitten takaisin Scalan pariin…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s