JavaOne 2010 – Keskiviikko #javaone10 #javaone

Ja uusi päivä San Franciscossa – aurinkoakin pilkottaa vähäsen. Eilinen ilta huipentui JBOSS ja Java Posse tilaisuuksiin, joita molempia kävin hiukan ihmettelemässä. Java Posse esitti aika hulvattoman aikakonetarinan joka alkoi ajasta viisi vuotta sitten, ja päättyi viiden vuoden päähän sisältäen ennusteita. Jahka presidentti Jobs pääsee valtaan ja San Franciscon väki siirretään Java One 2015 tieltä pois, paljon ehtii tapahtua. Kaiken vakavan asian vastapainoksi puolen tunnin livenä nauhoitettu podcast oli hauska ja rentouttava.

Keskiviikko oli seminaarin keskimmäinen päivä, ja sellaisena tuhtia asiaa täynnä. Aamu alkoi Oracle Develop Keynotella, jonka jälkeen paneuduin itse tutkimaan SUN SPOT laitteita (jollainen omasta kaapistakin löytyy), rinnakkaisuutta ja säikeitä, transaktioita, ja Java Persistence Apia.

SUN SPOT on siirtynyt käyttämään uutta REST pohjaista liittymää joka sallii mm. kommunikaation palomuurien läpi ja rekisteröitymismahdollisuuden takaisinkutsuille. SUN SPOT on siis pieni sulautettu sensoripaketti, joka pystyy havainnoimaan ympristöään ja lähettämään langattomasti tietoa takaisin. Sen avulla voi myös vaikuttaa ympäristöön, esim. aktivoimalla valoja. Näitä käytetään nykyisellään ympäri maailman mitä erikoisimpiin tehtäviin, osittain koska ovat kovin halpoja ja vähävirtaisia.

Toinen ehdottoman mielenkiintoinen esitys koski java concurrency kirjastoa, joka sisältää tukea rinnakkaisprosessoinnille, säikeille, ja turvallisille tietorakenteille. Sisältäen myös lukkoja, semaforeja, atomisia muuttujia, sekä rakenteita kuten barrier ja countdownlatch. Esityksessä havainnollistettiin hienosti miten säikeet toimivat ja kuulin myös eroista java 5 ja 6 toteutusten välillä, ja sudenkuopista – karmivaa kyllä niitä on!

Oraclen Keynote osiossa puhuttiin ADF strategiasta, komponentisoinnista, ja siitä miten Oracle välineillä tehden ei tarvitse joka vuosi oppia uusia trendejä ja tekniikoita, kuten AJAX ja HTML5 ja JavaServer Faces 2.0 – vaan abstraktiotasoa nostamalla kehittäjät käyttävät komponentteja ja automatiikkaa, ja kehys huolehtii yksityiskohdista. Tuottavampi sovelluskehityshän on ikuinen haave, ja Oraclen JDeveloper suuntaa hyvin tiukasti tähän sektoriin.

Päivän päätteeksi luvassa vielä myyttejä transaktioista sekä JPA kehityssuunta kohden 3.0:aa. Tänään esitykset loppuvat aikaisemmin koska luvassa on perinteiseen tapaan bileet, tällä kertaa Oracle Appreciation Event kattaa kaikkien kolmen tapahtuman osallistujat eli vaarana on että n. 40000 ihmistä vaeltaa piakkoin Treasure Islandille missä esiintyy Don Henley, Berlin ja tietysti Black-Eyed Peas.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s