Hakemisesta

No niin, vaihteeksi artikkeli joka ei käsittele Javaa – suoranaisesti. Yritin indeksoida massiivista läjää JavaOne kalvoesityksiä, pdf:iä sun muita, ja yritin tutkia samalla olisiko Windows Search kätevä tähän. Ei kyllä ollut. Kotikoneessani olen jo kääntänyt sen pois päältä koska sen hakuindeksointi on aika tehosyöppö. En pystynyt myöskään tunnin selvittelyn aikana selvittämään miten sillä aidosti löytäisi jotain. Hakusanalla javafx se löysi indeksoidusta kansiosta yhden dokumentin – sen ainoan jonka nimessä oli javafx. Minua taas kiinnostaa nimen ohella sisällöt, ja etenkin niiden priorisointi. Eli windows search service meni disabled-tilaan omassa koneessani.

Latasin piruuttani Apachen Lucene hakumoottorin. Tiedän maineelta sen olevan todella kova hakuväline, ja siihen saa liitettyä myös Apache Tika laajennuksen, joka osaa kaivella metadataa ja tietoa eksoottisemmistakin dokumenteista. Java koodaajan kannalta tämä oli erittäin helppokäyttöinen ja täysin ohjelmoitavissa, eli pistin koodit jemmaan myöhempää tutkailua varten, mutta jatkoin vielä etsintää.

Onneksi muistin Google Desktop hakukoneen. Loistava indeksoiva hakukone joka osaa kaiken mitä Google web haku, mutta lokaalisti omalla koneella. Toki Pravda kertoo että CIA rahoittaa Googlea – joten näin ollen kaikki koneesi dokumentit voivat olla isoveljen ihasteltavissa. Mutta mikäpä ei olisi nykypäivänä. Ja hakukone on kaikesta huolimatta aivan loistava. Nopea, tarkka, intuitiivinen. Haku JavaFX paljastaa 693 tiedostoa, jo osittaisen indeksin perusteella, ja mikä parasta, esikatselu ja priorisointi pelaa.

Nyt kun jotain löytyy koneelta ehkäpä saan aikaiseksi taas tehdä lisää tutkimusta ja blogiartikkeleita. 😉

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s