JFokus 1/4 – hyvää syntymäpäivää Vaadin!

No niin, keskellä talvilomaa on aikaa käydä seminaareissakin vaihteeksi. Kohteena on Tukholmassa järjestettävä Java-kehittäjien seminaari JFokus, ja päätin lähteä matkaan Vaadin porukan sponsoroimalla laivaristeilyllä, joka sisältää mm. luentoja ja verkostoitumista.

Silja Europa risteily sujui mukavasti, ja päädyin lumiseen Tukholmaan jossa pakkasasteita on n. puolet siitä mitä Helsingissä tällä hetkellä – käytännössä siis melkein lämmin rantaloma. Osallistuin eilen tilaisuuteen jossa kävi ilmi että suosittu Vaadin framework on melkeinpä päivälleen 10 vuotta vanha – kun huomioidaan sen juuret. Nykyisessä GWT vetoisessa muodossahan se ei ole montaa vuotta ollut, mutta serveripään koodi on ollut lähes saumattoman yhteensopivaa alkuajoista alkaen. 10 vuotta vanha vaadin taitaa olla jo aika poro. 😉 Edelleen pidän Vaadin frameworkissä siitä miten komponentisointia ja uudelleenkäyttöä on viety äärimmilleen GWT:n avulla – mutta serveripään tilanhallinnalla on saatu kevennettyä kovasti paljon AJAX tietoturvapulmia – lukuisat AJAX sovellusten tietoturvareiät ovat muuten asia josta muuten tulevina vuosina tullaan vielä seminaareissa jauhamaan.  Tällä hetkellä niitä lähinnä hyödynnetään 😉

Illan luennoissa Arun Gupta Oraclelta kävi kertomassa miten OSGI, Glassfish ja Java EE 6 pelaavat yhteen, ja jälleen kerran syntyi uusia ideoita ja ymmärrystä. OSGI vetoisuus on varmasti sovelluspalvelimille hyvä asia, koska käytännössä niitä monet haluavat kustomoida, ja OSGI mahdollistaa mahdollisimman sulavan modulaarisen rakenteen, jonka avulla saadaan mm. nopeampi kännistyminen kun turhia palveluita ei ladata, ja sujuvampi päivitys kun uusia palveluita tarvitaan lisää.

David Chandler Googlelta kävi kertomassa GWT:n uusista kujeista ja antoi nipun tehovinkkejä siihen, miten GWT:stä saa kaiken irti, mm. miten JavaScript kääntämisvaihetta voi rutkasti nopeuttaa kehityksen aikana. Mieleen jäi myös uusi HTML 5 Canvas widget. Hupaisaa muuten miten W3C:n roadmap HTML 5 suhten on julkaista finaaliversio 2014… 😉 Kovasti sitä käytetään jo nyt.

Tässä vaiheessa uupumus voitti ja jouduin vetäytymään hyttiin herkkää aamuviiden herätystä varten. Kuulematta jäi Vaadin frameworkin tulevista piirteistä, mutta yritän paikata aukon sivistyksessä myöhemmin. Joka tapauksessa, Tukholmassa ollaan, ja nyt on aika poimia materiaalit ja aloittaa seminaarin päivä 1. Luvassa itselleni mm. Scalaa ja Androidia. Ja jos haluaa etäältä seurata tapahtumia reaaliajassa, twitter avainsanat #Jfokus ja #vaadin toimivat, samoin kanavat @Jfokus ja @Vaadin

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s