Mistä SOA olikaan lyhenne?

Hypet ovat aika huvittavia. Ne ovat vähän kuin aaltoja, ja ihmiset IT alalla surffareita.

Kun IT alalla ilmenee uusi hype aalto kaikki haluavat siitä viipaleensa – pitää ehtiä ratsastamaan aallolla ennen kuin se kuihtuu ja sitten vain odottamaan seuraavaa. Kuten surffareillakin, niin osa on ammattilaisia ja pysyy aallolla, osa yrittää vain sählätä mukana ja hyödyntää aaltoa vaikkei siinä välttämättä onnistuisikaan. Valitettavasti toisin kuin surffareiden kohdalla, IT alalla surffareille maksetaan työstä (surffibisneksessä vain hyville surffareille, huonot on helppo bongata).

Mistä tällainen filosofinen mietiskelyn hetki tuli mieleen? No SOA on yksi hype muiden muassa, tosin ei enää niinkään nouseva vaan tasaisesti etenevä aalto – sitä tehdään. Kaikesta huolimatta maailmalla on jos jonkinmoista viritystä siitä miten SOA:aa tehdään ja mikä siellä on tärkeää. Joidenkin mielestä SOA on web service. Joidenkin mielestä se on firman X tuote, uudenkiiltävä ESB. Joidenkin mielestä SOA parantaa raportointia. Ja jotkut tietävät mistä tosiasiassa on kyse.  Joustavuudesta.

Aamulla surffaillessani tietoja SOA:sta törmäsin sitten tällaiseen. Intialainen kaveri on mennyt tekemään pari vuotta sitten MCA tutkinnon, eli Master of Computer Applications. Tutkielmaan hän on sitten vaivalla copy-pastettanut suuren osan sivuja teoksesta nimeltä Service-Oriented Architecture (Thomas Erl), tällainen älyvarkaus onnistuu toki helposti kun kirja on saatavana myös sähköisenä ja vieläpä trial muodossa. Joka tapauksessa, jostain piti sitten saada etusivulle myös komea SOA logo – tietysti samalla copy-paste menetelmällä. Ja kun sitä katsoo tarkemmin, pienellä painettua tekstiä….

 

http://www.scribd.com/doc/964179/44/RailCo-Ltd

 

… niin palkkaisitko tämän kaverin mukaan SOA projektiin? 😉

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s