Sekalaisia Java-huomioita

Paljon on taas tapahtunut maailmalla, mutta ei ole ollut aikaa kirjoitella blogia hetkeen joten ajattelin istua alas ja tällä kertaa vain kirjailla huomioita ylös – ihan ilman lähdekoodeja 😉

JavaOne aika ja paikka on päätetty – itse asiassa jo kuukausi sitten jolloin ilmoittauduin mukaan. Mielenkiintoista kyllä homma menee tällä kertaa samalla kaavalla millä viimeksi – eli OpenWorld on samaan aikaan Moscone Centerissä, ja JavaOne trackin tapahtumat on keskitetty ympäri kaupungin hotelleja Hiltonin ympärille. Tästähän valitettiin viime vuonna aika reippaasti, ilmeisesti ei ole koettu tarpeelliseksi vielä tänä vuonna tehdä asialle mitään. Googlen ja Oraclen välinen oikeusjuttu on vieläkin kesken eli voi hyvin olla että Google loistaa poissaolollaan tänäkin vuonna  – aika sen näyttää, aikaa onneksi vielä on.

Suositus lisävarusteesta on siis iPad tai Android sormitietokone, joilla voi seurata reaaliajassa tapahtumien siirtyilyä eri rakennuksiin. Ja hyvät lenkkarit joilla pystyy juoksemaan nopeasti 😉

Sormitietokoneista puheenollen sain hyppysiini Motorolan Xoom vimpaimen, jossa on hyvin vaikuttavat tekniset speksit, sille on jo ensimmäiset omat softat portattu ja uuttakin koodattu. Xoom on ensimmäinen Honeycomb 3.0 laite, ja lisää on tulossa mm. Samsungilta, HTC:ltä, sekä SonyEricssonilta parikin laitetta erilaisin konfiguraatioin, toisessa mm. kaksiosainen käännettävä näyttö. Nopeasti summaten Xoom hakkaa ipad perheen spekseiltään mennen tullen, mutta tuttuun tapaan palveluita ei ole mietitty samaan tapaan, eli vastaavanlaista helppoa tapaa tuhlata rahojaan verkossa kuin iTunes kauppa ei ole, vastaavanlaista integraatiota pöytäkoneen musakirjastoihin ei ole. Nokkela nörtti tietysti imuttelee mp3 biisit ihan muualta ja nipsauttelee ne Androidiin copy-pastella, tai hankkii softan joka peräti synkronoi koneet yhteen, mutta peruskäyttäjälle iPad nyt vain on paljon automaattisempi ja kätevämpi – Applen perinteiseen tapaan. Samoin ainakin viimeksi tarkastellen Android marketplace ei luokittele softia samalla lailla fiksusti kuin Applen kauppa, että sieltä saisi erikseen näkyviin sormitietokone-optimoidut softat ja erikseen kännykkäsoftat jotka saattavat pyöriä sormitietokoneessa. Se on itsellä ykkösenä toivelistalla, koska monet kännykälle suunnitellut softat näyttävät ihan karmealta Xoomissa, vaikka toimivatkin.

Java EE 7 speksit on lähetetty mietittäväksi ja yksityiskohtien hiominen alkaa. Java SE 7 julkaistaneen kesän tienoilla – developer preview on jo vapaasti ladattavissa uskaliaille, itse olen sitä pyöritellyt jo hetken koneessani ja tutustunut uusiin piirteisiin ja työkaluihin. Java SE 8:han on aikataulutettu ensi vuodelle, eli piukeasti tulee uutta tiiviissä tahdissa..

Netbeans 7 valmistui, sen tärkein piirre on tuki Java SE 7:lle, sekä Developer Preview:lle että myöhemmin ihan aidolle tavaralle. Tämä tuleekin tarpeeseen koska kieli ja syntaksi itsessään jälleen muuttuu. Aika paljon muutakin on mahdutettu mukaan, mm. parannuksia Swing puolelle jälleen kerran, esim. GridBagLayout managerille on nyt oma suunnitteluohjelmansa. Samoin parempi tuki Oracle Weblogic serverille suoraan sisäänrakennettuna (ei suuri yllätys ;), parempi tuki Glassfish 3.1:lle, Maven 3:lle, ja lopulta saatiin JUnit jälleen takaisin – sehän poistui lisenssiteknisistä syistä Netbeansistä, mutta nyt asennuksen yhteydessä tulee uusi ikkuna ja kun sen sisältämän lisenssin hyväksyy ,junit asentuu taas 😉 HTML 5 on trendikkäästi paremmin tuettuna editoreissa, mm. selaineroja on näissä huomioitu. Viime aikoina olen kovasti hääräillyt suorituskykyasioiden parissa, ja tässä on tietysti taas parannettua profiloijaa sun muuta mukavaa tuloillaan.

Että tällaista tällä viikolla, huh 😉

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s