Java EE 7 ja Java Community Process JCP

Pikahuomio: Java EE 7 on vahvasti suunnassaan, ja näyttäisi aikataulumielessä siltä että esiversio speksistä tulisi vuoden loppuun mennessä ja lopullinen EE 7 standardi saapuisi ensi vuoden loppupuolella eli mahdollisesti 2012 syyskuussa. Pääteemojahan ovat pilvipalvelut ja cachet, sekä tietysti kaikkien päärajapintojen päivityksiä ja korjauksia.

Toinen huomio jonka tein: Oracle suunnittelee elvyttää Java Community Processia Apachen lähdön jälkeen, teemoina mm. läpinäkyvyys, notkeus saada uusia spesifikaatioita ketterämmin, ja yhdistää jälleen me/se/ee alustat yhdeksi hallinnolliseksi Java alustakokonaisuudeksi. Toivottavasti tästä syntyy jotain hyvää, Apachen sanoutuminen irti Java standardien määrittelystä ja kehittämisestä iski syvälle Javan sydämeen, joskin muut open source tahot kuten esim. RedHat ovat astuneet kiitettävästi esiin paikkaamaan aukkoa.

Päivitys: Niin, huvittava juttu on että korjaus on itsessään JSR, JSR 348 joka tunnetaan myös nimellä JSR.next – saapa nähdä mitä siitä tulee.

http://jcp.org/en/jsr/summary?id=348

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s