Netbeans 7, JDK 7, ja Googlen uudet puhelimet

Yep, tällä kertaa ei taas mitään koodeja, mutta mietelmiä. Netbeans 7 on ollut jo hetken aikaa jaossa ja käytössä, siirryin siihen heti ja mitään migraatio-ongelmia ei ole projekteilla ollut. Se on selkeästi parannettu versio aiemmasta, ja tukee myös Java 7:ää. Maven projektit siirtyivät heittämällä uuteen ja yhteensopivuus vanhaan Netbeansiin ei tuota ongelmia.

Java 7 developer preview on pyörinyt myös omassa kehityskoneessani jo hetken aikaa ja hienosti toimii, Netbeansin kera. Käytössä kaikki kivat uudet kielen piirteet ja kirjastot. Ainoa kysymysmerkki alustan suhteen on miten tuleva jako ilmaiseen ja kaupalliseen tulee menemään ja millaisia seurantatyökaluja kaikenkaikkiaan tulee maksuttoman Java-version mukana. Ainakin visualvm paranee entisestäänkin.

Google I/O konferenssi on pidetty ja Android alustalla on taas tiekarttaa näkyvissä.. Olen itse ihmetellyt miten Android 2.x ja 3.x sarjojen tulevaisuus menee, kun Honeycomb ei ole menossa kännyköihin millään aikataululla. Nyt se selvisi, tuleva Android alusta Ice Cream Sandwich (En edes pilaile, ihan tosi ;), yhdistää Gingerbread ja Honeycomb alustat ja on sekä mobiili että sormitietokoneiden käyttöjärjestelmä. Musiikkipalvelu on mukava lisä, taisin vertaillakin aiemmin Xoom ja IPad tabletteja ja Androidilla tuo sisältöpuoli on ollut heikompaa, palvelut sensijaan aika hyvässä iskussa samoin kuin alusta. Home Automation on myös kiinnostava alue, aina sen parissa on puuhasteltu – saa nähdä tuoko Android pakkaan jotain uutta.

http://java.dzone.com/articles/google-io-day-1-summary

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s