Java 7 hiipi ulos

No niin, Java versio 7:ää onkin jo odotettu. Tyypillinen julkaisuväli Java versioilla oli n. 1-2 vuotta, mutta Java 7 on ollut työn alla viitisen vuotta. Sen oli alunperin tarkoitus olla vielä kunnianhimoisempi päivitys, mutta muutama suurempi palanen kuten Jigsaw ja Lambda siirrettiin versioon 8 joka tulee nyt pian perässä.

JDK 7 on toinen OpenJDK:hon perustuva Java, ja sen mukana tulee suuri kasa bugikorjauksia ja uusia rajapintoja, päivityksiä virtuaalikoneeseen, roskankeruuseen, jne. Yksi mielenkiintoinen osa on Project Coin (Smallest change..), jossa on jälleen kielen perusrakenteisiin puututtu. Paljon pieniä muutoksia jotka taas kumulativisoituvat. Yhteensä muutoksia on enemmän kuin aikanaan Java 5:ssa, mutta ne eivät ole niin laajavaikutteisia kuin aikanaan Generics ja Annotations. Mark Reinholdkin totesi että kyseessä ei ole ’revolutionary’ vaan ’evolutionary’ julkaisu. Tuleva Java 8 voi sitten olla se vallankumous.

Oraclen JRockit alkaa myös hivuttautumaan HotSpot koneen rinnalle ja sitä viedään pidemmälle tulevissa JDK 7 Update versioissa. Luin jostain, että kun virtuaalikoneet on saatu fuusioitua täysin yhteen, uusia piirteitä on tullut noin 15 prosenttia.. Suurin osahan niissä on hyvinkin samaa.

Edit:

No niin, saatiinhan se esitekin ulos Tieturin kurssista: Löytyy siis osoitteesta http://www.tieturi.fi/kurssit/kurssi.html?course=83904105&category=Open%2BSource%2BJava&training=04.11.2011 kaikille niille jotka ovat kiinnostuneita syleilemään uutta alustaa 😉

 

 

Joka tapauksessa, JDK 7 on ladattavissa vaikka tänään tutusta osoitteesta http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html – tosin lienee syytä antaa varoituksen sana, joidenkin Apachen open source pakettien kanssa on todettu bugeja JDK 7:ssä, jotka varmaan korjaillaan pikaisella päivityksellä. Joka tapauksessa, uunituore JDK 7 GA kannattaa testata rauhassa toimivuuden osalta.

http://blogs.oracle.com/henrik/entry/java_7_is_ga

http://www.eweekeurope.co.uk/news/apache-developers-java-7-contains-bugs-35619

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s