Java One 2011 San Francisco – Prelude

No niin, saapuminen San Franciscoon, kone myöhässä pari tuntia hurrikaanin vuoksi, ja kauhea härdelli lentoasemilla kuten aina. Loppu hyvin kaikki hyvin, sain tavarat hotelliin ja asetuin kodiksi. Uskomatonta miten kalliissa jenkkihotellissa wi-fi on erikseen maksullinen, suomessa on tottunut että jopa rupisemmissa pikkuhotelleissakin on nykyään ilmainen wi-fi tai edes kaapeliyhteys. Lisäksi tämä jenkkien high-speed internet muistuttaa nopeudeltaan 1200bps modeemeita joita tuli 80-luvulla käytettyä bbs:n pyörittelyyn.. Mitähän tykkäisivät jenkkiläiset meikäläisen kotilaajakaistasta jossa bitit vilkkuvat 200Mbs tahtiin..?

Joka tapauksessa, konferenssi on alkanut. Tsekkasin varustepaketin, ja tänä vuonna ei näemmä konferenssiohjelmaa saa enää paperilla ollenkaan, vaan vain virtuaalisena. Sinänsä hatunnoston arvoinen temppu, mutta kun android versio ei jostain syystä näytä aikataulua, ja sessioissa tulee varmasti olemaan taas viime hetken peruutuksia ja muutoksia, ja javaone sessiot tänäkin vuonna on hajautettu ympäriinsä lähestön hotelleihin, niin kiintoisa viikkohan tästä tulee.. 😉 Hupaisaa kyllä ipad versio toimii paremmin ja ajattelinkin tällä reissulla bloggailla ja liikuskella puhtaasti ipadin varassa. Jetlag vaivaa sen verran että kovin raskasta ohjelmaa ei voi sunnuntaille ottaa, mutta eipä java sessiot täysipainoisesti vielä tänään käynnistykään.

Huhutaan jostain kiinnostavista julkistuksista.. Nähtäväksi jää miten laajalti kiinnostavia. Katselin Larry Ellisonin Oracle Openworld keynoten, joka nyt ei itselle sisältänyt maatajärisyttävän kiinnostavia asioita. Mieleen jäi kuitenkin kiintoisa perustelu sille miksi Exalogic ja Exadata serverit ovat hintansa väärtejä. IBM:ää kyrmytettiin sillä että heillä on maailman nopein superkone – integer laskutoimituksiin. Exalogic + Exadata yhdistelmää kehuttiin nopeimmaksi datan siirtämiseen ja Javan ajamiseen. Jos olisi liikaa dollareita taskussa niin kyllähän nuo alustat vakuuttavalta vaikuttavat, mutta itse pyörin eniten Intel Linux ja Windows purkkien parissa, ja joskus harvemmin törmää IBM purnukoihin.

Joka tapauksessa, San Franciscossa on uusi aamu, ja sitten kohden alkavaa JavaOne Technical Keynotea, jossa toivon mukaan on enemmän asiaa jaettavaksi asti. Ja siitä se päivä sitten alkaa 😉

Joka tapauksessa Larry Ellisonin keynote on tänään sunnuntaina, ja huomenna aamulla on Java technical keynote, eli saapa nähdä mitä tulee näkyville..

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s