JavaOne 2011 San Francisco – 4/4

No niin, viimeistä päivää viedään. Aaamu pärähti käyntiin Community Keynotella jossa oli jo rennompi tunnelma. Oracle oli hauskasti myynyt jokaiselle kolmesta diamond partneristaan puolesta tunnista tuntiin keynote aikaa heti alusta. Kun Java ihmiset tämän huomasivat, alkoivat he tahallisesti myöhästymään keynoteseista, eli porukkaa valui sisään verkkaiseen tahtiin. Osasyy saattoi tänään olla myös eilisen appreciation event. Hassua kyllä moni alkoi jo tekemään lähtöä kotiin, vaikka tämä viimeisin päivä on aina omasta mielestä rento opiskelupäivä kun maratoni alkaa olla lopuillaan.

Keynoten jälkeen piipahdin kokeilemassa vielä toisen kerran JavaFX:ää labrassa. Täytyy sanoa että en ole vaikuttunut näistä hands on lab systeemien järjestelyistä. Puhujat mumisevat, ääni ei kuulu vaan peittyy hurinan alle, ohjeet ovat vanhoja, huonoja, ristiriitaisia, ja ympäristöissä asennusvirheitä ratkottavana. Ja ne jenkkinäppikset, joissa on aina napsuttimet väärissä paikoissa.. Hidastaa muutenkin koodausta. Sitten kun labrat ovat suurinpiirtein copy-paste harjoitustehtäviä, on kyseenalaista mitä jää käteen. No itselle ainakin ne labra pdf:t, näkee ainakin mitä niissä on yritetty tehdä, josko sitten rauhallisemmalla ajalla olisi aikaa itse koettaa.

Siltikin – aika vaikuttavia nuo JavaFX Charting-kontrollit, erilaiset barchart ja piechart kontrollit ja sensellaiset. Aika äkkiä niillä leipoo kaikenlaisia reaaliaika-metriikkanäkymiä pienellä vaivalla.

Sitten lisää sessioita. Java plug-inista oli mielenkiintoista tarinointia, sehän nousee jälleen JavaFX:n myötä kiinnostavammaksi kun appleteilla voi jopa tehdä jotain. Oli vinkkejä mm. suorituskyvystä, digitaalisista allekirjoituksista, debuggauksesta, ja tietoa tulevien versioiden uusista piirteistä. Osa parannuksista on lähes ilmaisia – sen kun asentaa JRE 7 tai 8 ja jo toimii paremmin.

JavaFX producer-consumer workflowsta oli myös asiaa, jälleen kerran yritetään saada aikaan malli jossa olisi erikseen designer ja developer, designer tekee kauniit näytöt ja developer koodaa niiden toiminnallisuuden. Mielenkiinnolla jään odottamaan että pääsen käsiksi Scene Builderiin – sitä odottaessa kaikki on käsin koodausta. Onneksi CSS3 tyylisivujen tuki on kerrassaan mahtavaa.

On aika kietaista reissu kasaan, edessä enää viimeinen it’s a wrap tapahtuma, sitten verkot katoavat alta, ja Java One passilla ei ole enää mitään merkitystä. Viikko on ollut kuten tavallista synapseja paukuttava, ja kestää hetken sulatella tätä intensiivipakettia. Koneelle alkaa olemaan pudonnut pdf tiedostot ja parleys.com esityksiä, niissäkin riittää lueksittavaa esim. lentokoneessa – harmi että parleysiin ei ole ipad clienttia. Android clientti löytyy 😉

Palataan asiaan vielä loppyhteenvetojen merkeissä, mutta välitön fiilis oli että tänä vuonna oli taas energiaa, joku vertasi twitter kanavalla tätä sovelluskehittäjien Woodstockiin. Ihan niin pitkälle en menisi, mutta paljon uutta tuli, suunta on hyvä, ja omasta mielestä on hienoa että pitkästä aikaa alustalla on roadmappia raotettu vuosiksi eteenpäin. Sikäli mikäli nyt mitään voi tänä päivänä ylipäätään suunnitella.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s