Galaxy Nexus Android 4.0 Ice Cream Sandwich

No niin, posti kuljetti viimein aihka aidon Samsung Galaxy Nexus Android 4.0 Ice Cream Sandwich puhelimen, eli jälleen uusimman Android version kehittäjäpuhelimen – Googlen ja Samsungin yhteistyönä syntyneen rakkauden hedelmän. No tai ainakin liiketoimintasuunnitelman.

Täytyy sanoa että olen Android luureista aiemminkin pitänyt, mutta tässä uudessa on jotain kovin rakastettavaa. Android 4.0:han pohjautuu jo tableteista tuttuun 3.0 Honeycombiin eli uutta on mm. Holographic UI ja usb-portin viritykset. Neljä täysversiota on antanut aikaa hioa yksityiskohtia ja niitä tässä luurissa piisaakin. Pari pääjuttua jotka tulevat heti mieleen on huimasti parannettu kamera, ja widgetit.

Kamera on nyt ’zero shutter lag’ mallia eli kuvanotto on käytännössä salamannopea, toki tarkennus ja salama vievät hetkisen aikaa mutta kuva vetää vertoja pokkareille ja jopa päihittää useimmat halvat mallit kevyesti. Lisäksi kameraan on lisätty panoraamatoiminto jolla voi pyyhkäistä laajaa maisemaa, sopii erityisen hyvin lomakuviin, maisemakuviin yleensä, ja vaikkapa asunnon myyntiesittelyyn 😉 Kameran tarkkuutta myös nostettu, nyt onnistuu 1080p video ja viiden megapikselin kuvat. Juuri enemmästä ei näillä linssitekniikoilla ole enää hyötyäkään. Ruutu on toki myös 4.65″ HD 12080x720p super amoled, komealtahan se näyttää. Joitain häiritsee että luuri suurenee leveyssuunnassa, itseäni ei. Koko on itseasiassa nyt juuri aika passeli, kirjoittamiseen ja katseluun ja siihen että se ei huku taskun pohjalle.

Face detect unlock on ihan hauska party trick muttei toimi kovin hyvin kun valaisuolosuhteet vaihtelevat – face detection rajapinta on kuitenkin koodaajille mielenkiintoisia mahdollisuuksia omaava ja auttaahan se tarkentamaan kasvoihin oikein.

Ja businesspuhelimessa toimii sähköpostit, kalenterit, itse synkkaan molemmat sekä Googlen että firman Exchangen kanssa, ja tietysti jo aiemmin testattu VPN yhteys sekä aiemmin kypsytellyt firman omat softat. Vielä kun on yhteys DropBox:iin jonka kautta jakelen dokumentit tablettien, kannettavien, koti ja työkoneiden ja puhelinten välillä niin kivasti pelittää. Useampi luento jo pidetty tabletilla, ehkä olisi aika kokeilla seuraavaksi puhelimella 😉

Widgeteistä jo mainitsin. Ei niissä mitään ihmeellistä, mutta niitä on vain hiottu jatkuvasti ja nyt ne ovat komeita, interaktiivisia, tulevat monessa eri koossa, ja monisivuisesta ’työpöydästä’ voi koostaa juuri haluamansa näköisen. Ja Windows Phonen valttikortti, People sovellus on tännekin apinoitu, kivasti saa kuvat ruudulle kuten tuolla Googlen sivuilla mainostellaan.

Android Beam on vielä testaamatta, kun ei ole juuri muita ICS luureja lähellä, mutta odottelen sitä mielenkiinnolla. Tietysti parannettu musasovellus, kuvankäsittelysovellus, selain, maps, jne. Itse ostin välittömästi luuriin kunnon navigointisoftan. Kaksi niistä oli susia, onneksi markettiin saa palauttaa vartin sisään sovelluksen joka ei toimi ilman isompia prosesseja. Toinen oli selkeästi tehty aikanaan siten että se oletti puhelimen olevan tablet ja ahnehti tilaa enemmän kuin ruudulla oli. Toinen ei vain käynnistynyt. Kolmas kerta toden sanoi ja nyt on kiva suomalainen naisääni, Leena, ohjastamassa perille. Muita ostettuja softia mitä käytän on kunnon sound recorder saneluita varten, ja hyvä podcast/newsreader. Myös office paketti on ostettuna. Nämähän ovat siitä kivoja että kerran ostettuna voi asennella kaikkiin android laitteisiin, myös Xoom tablettiini, ja hinta vaihtelee parin euron tai sentin ja muutaman kympin välillä. Joulun aikaan oli erikois-alessa suosittuja softia 25 senttiä kipale, tuli hieman latailtua 😉

Loistava puhelin siis, ensimmäinen johon olen jokseenkin täysin tyytyväinen. Miinus akkukesto. Pitänee alkaa kantamaan ydinreaktoria selkärepussa, tai näillä säillä propellihattu ja tuulivoimala.

Mainokset

2 thoughts on “Galaxy Nexus Android 4.0 Ice Cream Sandwich

  1. Hei,

    itse en ole saanut VPN:ää toimimaan luotettavasti L2TP/IPSec PSK -protokollalla. Jonkin ajan (1-10 min) kuluttua koko puhelimen verkkoyhteys hyytyy, vaikka VPN näyttäisi pysyvän päällä. Testilaitteina Nexus S ja Galaxy Nexus.

    Saanko tiedustella, että mikä VPN-protokolla näyttäisi ICS:ssä toimivan?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s