Lomaltapaluupäivitys – Jigsaw ulos, Jelly Bean sisään!

No niin, paluu takaisin sorvin ääreen. Toisin kuin alunperin visioin, loma sujui varsin rentouttavasti ilman ajatustakaan työasioille tai juuri millekään muullekaan, ja nyt on aika palata täynnä virtaa. Jonkun verran tapahtui kiinnostavia kesän aikanakin, ja pari laitetta tuli osteltua.

Mielenkiintoinen ja murheellinen uutinen on että suunniteltu Java 8 ominaisuus eli JigSaw ei ehdi aikataulun mukaan ensi vuoden Java 8 releaseen. Näin ollen tulevan Java version pääpiirteeksi jää sinällään huisin mielenkiintoinen Project Lambda, johon saa nyt keskittyä rauhassa. Toki uudessa versiossa on kosolti muutakin päivitettyä, niistä lisää lähempänä. Tämä tarkoittaa että saamme edelleen odotella standardointia Java versiointiin ja riippuvuuksien hallintaan. Toisaalta en ole ollenkaan pahoillani nähdessäni Mavenin voittokulun jatkuvan. Olen kuullut monen inhoavan Maveniä – itselleni se on jotain mitä ilman en tulisi toimeen. Työstäköön vain JigSawta lisää, sillä on isot saappaat täytettävänään kun se on valmis..

Jopa hieman yllättäen Android 4.1 Jelly Bean päivitys tupsahti valmiiksi – ja laitteisiin. Se tulee vakiovarusteena mm. Nexus 7 tableteissa, mutta itselleni oli yllättävää havaita sen päivittyvän samantien myös Nexus S puhelimeen tuosta vain. Jotenkin huvittava näky sinällään. Jelly Bean ei ole dramaattinen päivitys mutta hienosäätöä on taas paljonkin. Näistäkin varmasti syksyn mittaan lisää.

Kävin myös shoppailemassa. Jostain syystä oli pakko saada Nexus 7 tabletti, joka julkaistiin Google IO:ssa tänä kesänä. Laitehan ei ole mikään ihmeellinen, päinvastoin kyseessä on 200$ halpismalli, josta on luonnollisesti karsittu piirteitä. Siinä ei esim. ole hyvää kameraa, ei bluetooth yhteyksiä, mutta on siinä jotain hyvääkin. Hinta, koko, se että se hoitaa homman, ja se että siinä on uusin Jelly Bean päivitys. Tableteissa on jo hetken vallinnut tietynasteinen hintasota, joten markkinoille tekee varmasti hyvää että saadaan 500$ tablettien rinnalle 200$ tabletteja. Ja tällä laitteella on testatusti mukavaa lukea uutisia tai fiktiota vaikkapa uimarannalla 😉

No niin, sitten kesäfestarit, yllättävä rankkasade, ja huolimaton lataaminen aiheutti kivan oikosulun Nexus Galaxyssäni, joten hampaiden kiristelyn jälkeen oli aika marssia kauppaan ja napata kyytiin Samsung Galaxy S3 puhelin. Lyhyen käytön jälkeen on kiitettävää ja moitittavaa. Kuten monet ovat todenneet, rakenne on halvan oloinen, kiiltävää heppoista muovia. Yllätyin myös itse miten paljon samsung käyttis eroaa puhtaasta android versiosta – huonolla tavalla. Mitään ei meinaa löytyä ja monet osat, esim. musiikkisoitin, ovat sekavampia ja huonompia. Toisaalta kamera on aivan mahtava – kesän aikana järjestelmäkamera sai olla entistä enemmän laukussa kun android puhelin hoiti hommat. Ja neliytiminen prossu vääntää niin että viiveitä en juuri missään ole havainnut. Ja akkuakin on 2200 mAh, joka tuntuu kestävän vähän paremmin kuin aiemmat 1500 tai 1600 mAh akuilla varustetut kyykkysemmät laitteet.

Tuosta kuvasta muuten huomaa miten huono kamera Nexus 7:ssä on 😉

Vielä bonus, tätä en ole ostanut mutta ostoslistalla se on. Nexus Q Orb on laite josta on hankalaa päästä selvyyteen mitä se oikein on, mutta kyseessä on periaatteessa androidia ajava verkotuskelpoinen viihde-yksikkö olohuoneeseen, ja mielenkiintoista on että niitä voi kytkeä yhteen erilaisiksi kaiutinjärjestelmiksi, tai streamata videota tai audiota, ja käskeä muilla android laitteilla, esim. kännykät ja tabletit. Tahtoo jouluksi tällaisen! Tai kolme..

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s