Kiihdytä Android kehitystäsi!

Jep, puuhaillessani Android III kurssin kanssa törmäsin hyvään artikkeliin. Uusimmissa Android kehitysympäristöissä on nimittäin pari lisäpiirrettä joilla saa emulaattoriin vauhtia, tietyissä olosuhteissa.

Android emulaattorihan on julmetun hidas. Se emuloi dalvik bytecode virtuaalikonetta linuxin päällä joka pyörii emuloidun arm prosessorin päällä. Tukkoista on. Intel on kuitenkin toimittanut virtuaalikoneen myös, jossa päästään lähemmäs rautaa jos ollaan Windows tai Mac alustoilla. Tähän saa erityisesti buustia kun asentaa ja kytkee HAXM managerin päälle, ja kytkee myös rautakiihdytetyn GPU emulaation päälle.  Jos koneessa ei ole tehoja tai hyvää kiihdytettyä grafiikkakorttia näistä ei juuri ole apua. Mutta jos näitä löytyy, saat kaiken irti.

Prosessi on helppo ja testattu: Avaa Android SDK asennustyökalu ja asenna sieltä Intel Atom virtuaalikone sekä HAXM (Intel Hardware Accelerated Execution Manager). Huom! Image on saatavana vain parille API versiolle, tällä hetkellä API 15 eli Android 4.03 ja API 10 eli Android 2.3.3 – mutta niillä pääsee jo pitkälle!

HAXM ei asennu automaattisesti, vaan asennusohjelma latautuu android sdk kansioon extras/intel alle. Asenna se. Jos asennus epäonnistuu, rauta ei ole yhteensopivaa.

 

Homma hoidossa? Hienoa, nyt voit palata Eclipseen tai muuten vain AVD manageriin ja luoda uuden virtuaalikoneen. Valitse siihen API Level 15 tai 10, Intel prossu, ja GPU kiihdytys päälle. Ei ole huono idea myöskään pajauttaa gigaa paria muistia jos sitä piisaa, tähän tapaan:

 

Homma hoidossa? GPU emulaatio päällä snapshotit eivät pelaa – mutta en käytä itse niitä muutenkaan epävakauden vuoksi ja nyt pitäisi käynnistymisen olla nopeampaa.

Ja perään se perinteinen ’lääkintöhallituksen varoitus’ – jos tapat koneesi asennellessasi näitä en kanna yhtikäs mitään vastuuta. Ja android softan testauksessa emulaattori on vain yksi väline, pitäisi aina testata aidolla raudalla. Mutta onhan tuo penteleen mukavaa että ensikierroksen testaus on nopeutunut silmin nähtävästi! Ensikäynnistys vei hetkisen edelleen, mutta toistuvat käynnistykset.. Omalla koneellani puhutaan n. 10 sekunnin ajasta. Ehkä 20 sekuntia että kaikki on käynnissä. Ja käyttö on yhtä nopeaa ja miellyttävää kuin Galaxy III:lla 😉 Tämä on hyvä vinkki myös jos puuhailet paljon mobiili web-sivustojen testausta ja puljaat virtuaalikoneiden kanssa. Puhutaan noin 2-3 kertaisesta nopeutuksesta vähintään jo ennestään nopeutuneeseen myllyyn.

 

Jep, ja loppuun lähdelinkki alkuperäiseen artikkeliin:

http://www.developer.com/ws/android/development-tools/haxm-speeds-up-the-android-emulator.html

Ja Android 3 kurssi on valmis ja kimaltelee jo kurssitarjonnassa sisältäen kaikkea hauskaa kuten NFC ja Face Detection 😉

http://www.tieturi.fi/kurssit/kurssi.html?course=85000210&category=Mobiiliteknologiat

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s