Tampere Goes Agile!

Kävin pitämässä lightning talkin Tampere Goes Agile tapahtumassa aiheesta Agile Enabler: Grails, eli aiheena miten aikainen prototypointi auttaa saamaan aikaan sen mitä asiakas todella TARVITSEE eikä sitä mitä HALUAA. Want ja Need voivat joskus johtaa samaankin asiaan, mutta ne eivät itseisarvoisesti ole sama asia – jonka ketteryyttä tuntevat toki hyvin tietävätkin.

Java alustalla toimiessa ja projektia aloittaessa iskee usein valintahalvaus: vaihtoehtoja on lukemattomia tehdä sama asia. Spring? Puhdas Java EE ja JSF? GWT? Kun valinta on tehty, valitaan lisää. JDBC vai JPA? SQL vai NOSQL? Log4j vai util.logging? Maven vai Ant? Matka siitä kun tuoteidea on päätetty toteuttaa ja alusta valittu siihen kun on jotain mitä voi prototypoida ja demota on pitkä, pahimmillaan kuukausia.

Ongelma ei ole sama kun tietää mitä tekee, valinnat on tehty ja yhdistelmästä on kokemusta ja apuvälineet rakennettu. Mutta silti, miten pitkään menee ensimmäiseen toimivaan prototyyppiin? Josta siis saa arvokasta palautetta siitä mennäänkö oikeaan suuntaan, ja siitä mitä suuntia on edes tarjolla. Kuukausia? Viikkoja? Päiviä?

Grailsillä vastaus on minuuteja. Ja customoidessa yksityiskohtia ehkä tunteja. Koska prototyypit ovat pystyssä heti, muutokset reaaliaikaisia, oletuksia paljon, ja valinnat jo tehty, alusta on äärimmäisen tuottava. Tein seminaari-ilmoittautumisjärjestelmän parissa tunnissa. Ja verkkokoulutusjärjestelmän parissa päivässä. Nopeita iteraatioita, nopea palautesilmukka.

P.s. seminaarikahvi on TODELLA asiallista… :p

image

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s