Mikä on suosituin Java EE sovelluspalvelin?

Se näyttää olevan ei Java EE sovelluspalvelinta ensinkään, ainakin New Relic nimisen pajan tekemän tutkimuksen perusteella. Tutkimus koskee toki vain heidän omaa asiakaskuntaansa ja vieläpä jenkeissä pääosin, mutta yhdistettynä muihin viime aikaisiin reportteihin yksi asia näyttäisi varmalta: Open source alustat ovat vahvasti nousussa, ja kevyet serverit kuten Tomcat ja Jetty ehkäpä eniten suosiossa. Tässä tutkimuksessa kuitenkin jopa Glassfish hakkaa esim. Webspheren. Itse muistan ajan jolloin Websphere ja Weblogic jakoivat Suomen markkinoilla sovelluspalvelinkentän jotakuinkin kahdestaan.

Tomcat on aika kevyt serveri, siinä ei ole esim. ejb tukea, ei jms tukea, jonkunmoista jndi tai transaktioratkaisua saa virittelemällä, ja toki kirjastoja lisäämällä saa esim. jpa ja jsf jutut toimimaan. Nykyään kun kuitenkin voi tupauttaa serverin päälle esim. koko Spring Frameworkin, tai tuottaa ratkasunsa Scala+Play yhdistelmällä tai Grailsillä, niin Tomcatkin riittää hienosti. Yksinkertainen on aina helpompaa hallita. Myös JBOSS oli päässyt kolmen kärkeen, siinähän on Tomcat + loput EE stackistä. Uutena tulokkaana TomEE ei vielä näy tilastoissa, paitsi ehkä kohdassa Other. Weblogic ja Websphere näyttävät tuossa asiakaskunnassa edustavan sinnikästä vahvaa 2.17% osuutta – Suomessa kenties vähän suurempi luku. Glassfish edusti yksinäänkin yhtä paljon kuin Weblogic ja Websphere yhteensä.

Tämä siis vain yksi tutkimus, mutta on noita osunut silmiin muitakin viime aikoina. Open source on kaiken hypetyksen jälkeen alkanut jyräämään vakavasti otettavana valintana. Tomcat on erityisen mielenkiintoinen valinta koska siihen ei ole olemassa virallista business mallia tai tuki-organisaatiota. Got a problem? Google it up!

 

 

Ja lähdelinkki:

http://blog.newrelic.com/2012/01/10/infographic-oss-java-wins-in-the-cloud-era/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s