Lakkasiko JCONSOLE toimimasta Windows 8 koneessa? Siihen löytyy korjaus.

Asentelin taannoin uuden Windows 8 koneen, 64-bit versiona lisähankaluuksia kaivellakseni. Siirtymä siihen sujui yllättävänkin kivuttomasti, mm. kehitysvälineet, demot, vanhat koodit siirtyivät helposti. Yksi juttu tuli kuitenkin kursseja pitäessä esille: Javan JMX työkalu, JConsole ei listannut paikallisia prosesseja ollenkaan, ja näin sillä ei voinut monitoroida paikallisesti mitään.

Tänään oli hetkonen aikaa penkoa, ja syy löytyi. JConsole voi toki olla monestakin syystä pois toiminnasta, mm. jos koneessa on ristiin rastiin 32-bit ja 64-bit versioita Javasta, tai jos prosessia ei ole jostain syystä käynnistetty jmx agentti enabloituna (viimeisimmillä Java-versioilla pitäisi tapahtua automaattisesti). Mutta omassa tapauksessani syy oli seuraava:

JMX tekee käyttäjän TMP hakemistoon (Windowsissa %TMP%) hsperfdata_username nimisen kansion, tässä siis username millä ikinä oletkaan sisässä. Kokeilin avata tuon TMP kansion, itselläni se oli muotoa c:\users\username\AppData\Local\Temp – ja kyllähän se aukesi. Mutta sen sisään ei voinut luoda mitään tiedostoja, ja kansionkin luonti olisi vaatinut adminiksi ylentämisen. Tämä on siis se ongelma. Javan tulee päästä tähän kansioon kirjoittelemaan tiedostoja, tai prosessien seuranta ei toimi. Jos se ei toimi, esim. Javan jps työkalu ei näytä mitään käynnissä olevia prosesseja.

Korjaus

Eli mikä korjaukseksi? No itse poistin kansion, jonka jälkeen se osattiin luoda oikein. Toinen vaihtoehto olisi muuttaa oikeuksia kansiossa, siten että Java (sinä itse) saa kirjoitella sinne. Kolmas olisi muuttaa TMP ympäristömuuttuja osoittamaan paikkaan jossa on vapaammat oikeudet. Kuten tavallista, ongelma on oikeuksissa, eli tapoja on monia.

Mutta tässä siis yksinkertainen fiksi. JConsole ei näytä lokaaliprosesseja? Aja jps ja katso näyttääkö sekään prosesseja. Jos ei, poista kansio c:\users\username\AppData\Local\Temp\hsperfdata_username, ja tarkista että kun se luodaan uudestaan, sinne voi tunnuksillasi luoda uusia tiedostoja.

P.S. Windows 8 on hauska, muttei erityisen maatamullistava. Se on luontaista evoluutiota, toimisi varmasti paremmin kosketusnäytöllä. Mutta asiat toimivat siellä, se on jotakuinkin samalla tasolla kuin 7 (ellei muutamaa hang-at-boot-time pulmaa lasketa mukaan). Plussaa SoMe-integraatiokyvykkyydestä (joka on kieltämättä vähän pelottava… 😉

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s