Continuous Delivery Windows alustalla

Tuli taannoin paneuduttua syvemmälle Windows maailman varusteisiin ja lähtökohtiin koskien automatisoitua testausta, buildejä, test driven development käyttöä ja sensellaista. Suurena pettymyksenä tuli miten lastenkengissä siellä mennään, verrattuna esim. Java alustaan. Oli kaikenlaista härveliä joista suurin osa hyvin epävirallisia ja herkästi särkyviä jos visual studio versio vaihtui. Olen siitä asti ollut vähän haku päällä parempien varusteiden suhteen, jotka antaisivat keskittyä olennaiseen.

Ja niin törmäsin artikkeliin jossa tiimi tekee ihan perinteistä continuous deliveryä – windows alustalla.

http://java.dzone.com/articles/continuous-delivery-difference?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+javalobby%2Ffrontpage+%28Javalobby+%2F+Java+Zone%29

Muutama kohta jotka herättivät mielenkiintoa.. Ikuisuuskysymys on miten testaajat ja ylläpitäjät suhtautuvat ketterään tiimiin. Tässä on sulautettu ammattitestaajat osaksi tiimiä. Ja ylläpito hoituu omaa sydäntä lähellä olevalla DevOps tyylillä. Periaatteet kuten DevOps, TDD, ketteryys ovat arvostettuja ja hyviä, mutta vaativat toimiakseen myös välineet jotka hoitavat hommansa eivätkä tule tielle.

Eli tässä kombinaatiota: msbuild, TeamCity, NUnit, SpecFlow, PowerShell. Ja msi-pakettien sijaan zip-paketteja (Java maailmassahan ei juuri .exejä tuoteta muutenkaan).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s