Sampo luopuu Javasta

Client pään Java on kokenut kovia iskuja viime aikoina, melkein voisi puhua viikon tietoturvareiästä. Jatkuvalla syötöllä on löytynyt heikkouksia ja reikiä joita jopa kaupataan kelle hyvänsä joka haluaa niitä käyttää. Oracle on pelaillut catch-up peliä mutta paikkoja tulee myöhässä, ja näemmä vasta kun haavoittuvuus päätyy lööppeihin, ja samalla kun tulee paikka löytyy uusi reikä.

Tämä ei tietysti eroa siitä mitä Flashille tapahtui aikanaan, eikä siitä mitä HTML5:lle tulee tapahtumaan jahka se yleistyy. Eikä tietysti vaikuta niinkään palvelin-Javaan joka on edelleen Javan suurin käyttöalue. Mutta on se aika ikävää työasemien osalta. Itsekin olen päivitellyt updateja tiuhemmin kuin yleensä, ja yrittänyt sulkea Javan pois selaimista joita en käytä. Sampo pankin asiakkaana on jopa ollut ikävää käytellä verkkopankkia joka vaatii Java Applet tukea toimiakseen ollenkaan. Muun hauskan lisäksi kotona 64-bittisellä win8:lla ainoa selain jolla sampo pankin Java applet toimii oli Microsoft Internet Explorer – joka perinteisesti on ollut kävelevä tietoturvareikäjuusto jota en juuri edes käynnistä vuosiin jos voin sen vältellä. Luotettu Chrome ja Firefox kieltäytyvät eri tavoin yhteistyöstä – Chrome valittaa että Javaa ei ole asennettu vaikka sen on moneen kertaan eri variaatioina asennettukin, ja Firefox vain mystisesti jää pyörimään, lataan Javaa-looppiin.

Mutta tämä ei lupaa kovin hyvää JavaFX-tekniikalle, joka muutenkin on kyseenalainen HTML5:sen kanssa kilpailuasetelmassa oleva teknologia. Se vaatii vakaan ja turvallisen Java-asennuksen toimiakseen, ja onko sellaista luvassa enää? Asia on sikäli murheellinen että JavaFX on kaunista, esteettistä, tehokasta. Mutta ellei tässä tapahdu muutoksia se on tuhoon tuomittu jo alkumetreillään. Aika näyttää, tämä on Javan vuosi, sillä tulossa on massiiviset ja mullistavat Java SE 8 sekä Java EE 7 päivitykset – paljon tulee muuttumaan Java maailmassa.

 

Lähde:

http://yle.fi/uutiset/danske_bank_luopuu_javasta_-_verkkopankkiin_uudistuksia/6470709

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s