Villikärpänen ja maksulliset aikavyöhykkeet

Ollut hieman vilskettä viime aikoina joten bloggaaminen on jäänyt, mutta tutkaan osui taas pari mielenkiintoista uutista joista tässä lyhyttä kommenttia:

Ensinnäkin hyvää syntymäpäivää WildFly! Suosittu Open Source sovelluspalvelin JBOSS sai uuden version myötä nimenmuutoksen ja on nyt WildFly. Hieman on vielä totuttelemista nimeen, mutta onhan se persoonallinen ja tarttuva 😉 WildFly 8 tulee olemaan Java EE 7 yhteensopiva ja heittäisin arvauksen että siinä ei mene kauaakaan aikaa..

Oracle on vetänyt mielenkiintoisen linjauksen, muuttamalla tzupdater työkalunsa vain maksullisen tuen piiriin. Työkalu on ollut käytössä kun osa aikavyöhykkeistä muuttuukin dynaamisemmin kuin Java releaset ehtivät pysymään perässä, ja työkalu on päivittänyt Java ympäristön aina oikeaan Olson timezone tietokannan pohjalta. Nyt sitä ei siis ole enää saatavana – maksutta. Kaupallisen tukipaketin myötä tietysti on, ja luonnollisesti uudet Java julkaisut tulevat aina tuorein aikavyöhyketiedoin varustettuna.

Onko tuolla merkitystä? Ei itselleni, en ole tuota vimpainta käytellyt koskaan, mutta pistipä vain silmään. Siitä on lisää keskustelua täällä:

http://www.theserverside.com/discussions/thread.tss?thread_id=75820

[EDIT] Ja päivityksenä: Oracle julkaisi uuden tiedon jonka mukaan Java 7 saa kuitenkin tzupdater työkalun päivitykset ilmankin maksullista tukea. Java 6 alkaa olla vaikeassa rakosessa, se ei saa tzupdater päivitystä, ja sen lataamiseenkin täytyy nykyään omata Oracle community tunnukset. Eli vain tuorein versio saa aina rakkautta avoimen maksuttoman käytön suhteen. Java 8 julkaistaneen näillä näkymin helmikuussa ensi vuoden puolella.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s