Codenvy ja koodausta pilvessä

JavaOne seminaarissa yksi mieleen jääneistä asioista oli Codenvy pilvipalvelu, jossa poiketen monesta muusta tarjolla olevasta, malli ei ole serveri pilvessä, vaan malli on kehitysympäristö pilvessä. Kehitysympäristö joka kytkeytyy tarpeen mukaan erilaisiin alustoihin testausta varten, joiden kautta voi saada mm. Android emulaattoritestausta pilvipalveluna – tai ihan tavallista serveripään kamaa.

IDE pilvessä herätti itselle mielenkiinnon koska se tarkoittaa että taas kerran voi varata kapasiteettia tarpeen mukaan, ja ympäristöjä on helppo monistaa, ne toimivat aina samalla tavalla toisin kuin IDE omassa kannettavassa tai työkoneessa. Ja niitä voi käyttää tabletilla (itse käytän bluetooth näppistä koodatessani).

Olen pystyttänyt muutaman työtilan Codenvyyn, ja tässä on factory jonka kautta niiden pitäisi aueta. Peruskäyttö pilvessä on maksutonta, mutta tuttuun tapaan ruokahalun kasvaessa tulevat maksutkin peliin. Tässä on esimerkki factorystä Spring työtilaan:

Linkki Codenvy Spring-työtilaan

Itse saatan kokeilla jakaa jatkossa koodinpätkiä tätä kautta – saa enemmän interaktiivisuutta aikaan. Osan asioita voi tehdä kirjautumatta, osan voi tehdä luomalla maksuttomat tunnukset kuten itsellä on, ja osa piirteitä aukeaa kaupallisen tilin myötä.

codenvy

Pikkasen kutkuttaisi tutkia mahdollisuuksia myös koulutuskäytössä ympäristönä. Alkaa olla vanhentunutta itse ylläpitää koneita ja ympäristöjä, koodatahan voisi vaikka ipadeillä.. Tai millä ikinä koneella haluaakaan.

Harmi ettei sinne (tietääkseni) saa vielä Java 8 tai Java EE 7 ympäristöjä. Mutta Springilläkin saa monenmoista ja Maven näyttää olevan peruskauraa.

JavaOne seminaarissa oli tosiaan monenmoista pilvipalvelua, pitänee perehtyä myös testauksen palveluihin jatkossa, mutta Codenvyn tutkiminenkin on vielä itseltä kesken. Pidemmän päälle tietenkin kiinnostaa vakaus ja lähdekoodin versionhallinta.

Mainokset

2 thoughts on “Codenvy ja koodausta pilvessä

  1. Jos Codenvy-projekin pom.xml:ään vaan laittaa Java 8-riippuvuudet, eikö sen pitäisi sillä mennä? Itse IDE ei varmaan tue vielä uusia juttuja.

    Koulutusprojektien koodin jakoon tuossa on hyvä puoli, että koodia pääsee yhdellä klikkauksella muuttamaan ja ajamaan itse. Vaikka sorsat olisi githubissa tai bitbucketissa, sieltä repo pitäisi kloonata ensin…

    • Jep, siinä kokeiltavaa. En ole varma piisaako riippuvuudet, koska Maven käyttää oletuksena sitä virtuaalimasiinaa millä se on käynnistetty. Menee siis Maven-puukotukseksi. Mutta harvallapa on tarve tosissaan leikkiä Early Access vimpaimilla muutenkaan. Muuhun käyttöön tuo on oiva. Kyllä siitä potentiaalia tuntuisi löytyvän..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s