Goodbye Glassfish

Juuri kun sinänsä erinomainen Glassfish Java EE palvelin alkoi saamaan suosiota ja jopa kiihtyvyyttä tuli uusia uutisia. Sen kaupallinen tuki lakkautetaan, ja Oracle keskittyy jatkossa myymään ja tukemaan Weblogic Application Server tuotteitaan. Muodollisesti lasikalaa toki edelleen kehitetään Java EE referenssitoteutuksena, mutta voipi arvata mm. hallintatyökalujen, monitoroinnin ja klusterituen, tietoturvapiirteiden sekä yleensä Java EE ulkopuolisen innovaation hiipuvan.

Dead_fish_on_the_beach

Tämä ei ole mitenkään suuri yllätys ja kysymysmerkiksihän jää miten puhdas tukematon open source puoli toimii Glassfishille – mutta useimpien kommentaattorien mukaan – kuten esim. Markus Eisele – ei kovinkaan hyvin:

http://java.dzone.com/articles/oh-lord-wont-you-buy-me

Harmin paikka. Glassfish on ollut yksi suosikkiservereitäni koska siinä on aina uusimmat EE piirteet ensimmäisenä, hyvät graafiset hallintanäytöt, helposti pystytettävissä ja hallittavissa, ja aivan riittävän stabiili ja skaalautuva omiin tarpeisiin. Jos tästä jotain hyvää saa irti niin veikkaisin että JBOSS/WildFly saa tästä aivan uutta buustia ja sekin on erinomainen palvelintuote, johon saa tukea tarvittaessa. (Ja Tieturillta RedHat sertifioitua koulutusta, wink wink 😉

Mitäpä muuta uutta? Kiireitä ollut koulutusten ja tulevien Java versioiden kanssa, mutta Android 4.4 KitKat on ulkona, samoin ensimmäinen sitä tukeva puhelin, Nexus 5, johon aion perehtyä juurta jaksain. Virallisten faktojen ohella uumoilen että laite petaa ensi vuonna julkaistavaa Google Glass älylasijärjestelmää. Kenties toiveajattelua, mutta itse odottelen noita laseja enemmän kuin mitään muuta gadgettiä, koska keksin niille oitis runsaasti käyttöä ja softamahdollisuuksia. Tuon ohella mukana mm. parempaa tukea auton bluetooth verkoille, infrapunakaukosäädinsoftille, parempaa vääntöä ja samalla parempaa akunkestoa monellakin saralla, parempaa soveltuvuutta myös nöyremmän pään puhelimiin, OpenGL 2:sta, tukea pilvivarastointi ja pilvitulostuspalveluille, jne.

Nexus 5

Hullun tiedemiehen labrassa on tosiaan liike- ja ajatuksen voimalla ohjausta, ja niitä on tarkoitus kehittää eteenpäin kun aikataulu antaa periksi. Mielenkiintoisinta noissa oli että ne todella toimivat jo nykyisellään. Valitettavasti LeapMotion + Android ei toimi nykyisellään, samoin kuin LeapMotion + RasPi – kiukkuista postia vain kehittäjille jotka eivät ARM prosessoritukea viitsi toimittaa. Sensijaan MindWave tukee täydellisesti Android alustan kehitystä ja laitteille onkin jo paljon sovelluksia jotka toimivat ajatuksen voimalla. Vielä kun saisi aivot toimimaan koherentimmin.

MindWave

LeapMotion

Joka tapauksessa, vaikka vuosi lähestyy loppuaan, tekemistä ja väännettävää riittää. Eli takaisin sorvaamaan.

Ja tässä ne linkit Java ja JBOSS koulutuksiin, jos on aikaa ja resursseja kehittää itseään:

http://www.tieturi.fi/java

http://www.tieturi.fi/haku.html?qc=jboss

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s