Oracle Certified Professional Java Programmer 7

Piipahdin tänään päivittelemässä sertifikaattia ja sehän meni liehuvin lipuin läpi. Sertifikaatin vaikeustasoa on kuitenkin selkeästi nostettu. Ensinnäkin ollakseen OCP pitää ensin olla OCA – ellei aiempaa Programmer tason serttiä löydy päivitettäväksi. Eli pitää aloittaa ketju suorittamalla ensin Oracle Certified Associate – sitten Oracle Certified Programmer. Sitten aukeavat muut mehukkaat sertit.

Läpäisytaso on asetettu 65% – se ei kuulosta pahalta. Tietty osa kysymyksistä on kuitenkin useamman vaihtoehdon kysymyksiä, testissä on kyllä kerrottu montako on oikein, tyypillisesti 2-4 oikeaa vastausta. Näissä ei arvaamalla pitkälle pötki.

Häijyjä kysymyksiä tuli tällä kertaa parista alueesta joissa piti muistaa ulkoa virallista JDK rajapintaa: JDBC 4.1, johon ehdin onneksi prepata vähän, ja NIO.2 File rajapinnat – johon olen kyllä perehtynyt, mutta josta tuli aika metkoja kysymyksiä koskien todella pedanttisia yksityiskohtia metodien parametreissa. En uskaltaudu menemään yksityiskohtiin mutta jos joku aikoo sertifikaattia suorittaa kannattaa näitä prässätä.

Perussyntaksimuutokset Java 7:ssa eivät olleet pahoja, aikanaan Java 5 versiosta sai paljon häijympi (ja samoin tulevasta Java 8 versiosta saadaan HÄIJYJÄ). Switch lausekkeet, poikkeuskäsittelyn muutokset, alaviivat ja binäärivakiot olivat fokuksessa, mutta niistä selviää terveellä järjellä kun on vähän prepannut. Jotenkin tuo API opettelu ulkoa tuntuu vähän nuijalta, mutta toisaalta jotenkin pitää se taso varmentaa, ja miksei prässättäisi sitä että jossain kohtaa on osannut keskeisimpiä rajapintoja hyvin perusmekanismien ohella.

No niin, joka tapauksessa, takaisin Java 8 pariin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s