Netbeans Maven actionien pika-ajo

Huomasin Netbeansiä tutkiessani uuden mukavan piirteen Mavenin suhteen. Yksi mitä on ollut vähän kiven takana on ollut kyky ajaa mielikuvituksellisempiakin tehtäviä Netbeansistä kuin vain package, install, test. Nämähän löytyvät oikean hiirennapin takaa. Olisi myös kiva pystyä säätämään ympäristömuuttujia ja vaihtamaan profiileja helposti.

Vaivihkaa Netbeansiin onkin hiipinyt tämä toiminta. Jos avaat Maven-projektin asetukset (properties), kohdassa Configurations löytyy erilaisia konfiguraatioita, moodeja, joille voi tehdä eri tehtäviä. Konfiguraatio taas on helposti Netbeansissä vaihdettavissa yläpalkista.

Kun konfiguraatio on valittu aktiiviseksi, voit editoida sen Actioneitä kohdasta Actions samoin projektin asetuksissa. Voit myös editoida ihan oletus-konfiguraation toimintoja suoraan samasta paikkaa.

Netbeans projektin Maven Actions näkymä

Tässä listassa on erilaisia tehtäviä jotka ajavat Maven taskeja. Voit editoida niitä, tyhjentää niiden sisällön, tai lisätä ihan uusia. Joka actioniin liittyy myös mahdollisuus säätää komentoriviparametreja.

Pikavalikko Custom actioneille

Lisäämäsi custom actionit ilmestyvät sitten oikean hiirennapin alle kun projektia klikkaat, kohtaan custom action. Cool stuff? 😉

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s