Android 5.0 L**** ja muuta kivaa

No niin, kaikki tästä kiinnostuneet ovatkin jo varmaan seuranneet vesi kielellä Google IO julkistuksia. En ole valitettavasti paikan päällä, eli poimin myös vaikutelmia etänä, mutta kaikenlaista mielenkiintoista osuu tutkaan:

– Seuraava Android versio 5.0 alkaa jo saamaan muotoaan. Sen nimi alkaa tietysti kirjaimella L, ja perinteiden mukaan on jälkiruoka. Key Lime Pien jälkeen ei varmaan Lime-alkuinen, oisko joku Lemon Lollipop? 😉

– Google on muuttanut vähän tyyliään tässä, aiemmin julkistukset tulivat aikalailla kun ne olivat valmiina, nyt on ennakkotietoa ja maistiaisia tarjolla kehittäjille. Hyvä!

– Luvassa on uusi design ’kieli’ – kolmiulotteisuutta vähän eri tavalla. Avaimena on syvyysvaikutelma. Android käyttöliittymät menevät uusiksi, mutta myös web sovellukset. Avainkohtia ovat tasot ja varjot ja automaattiset animaatiot niitä hyödyntäen, mutta mielenkiintoista ovat myös ’herot’, komponentit jotka voivat leijua sovellusruutujen välillä. Kokonaisuutta kutsutaan nimellä ’Material Design’ – ja sen on tarkoitus olla aiempaa värikkäämpi, havainnollisempi, ja konkreettisempi. Näyttää ja kuulostaa hauskalta.

– Googlen älyvaatteet – pääosin kellot – voivat autentikoida käyttäjän suoraan, esim. jos kello tai auto on 30cm päässä kännykästä, sen lukitus poistuu itsestään. Tämäkin aika nastaa.

– Virransäästöä luvassa – tietenkin – monin tavoin, akkukesto siis paranee taas

– Chromecast tulee entistäkin hyödyllisemmäksi – android laitteen ruudun peilausta tulossa, eli yksittäisten sovellusten sijaan voi pyöritellä mitä mieleen juolahtaa, demottu esim. videokameraruudulla jo. Suorituskyky loppututuoksessa jää nähtäväksi.

Vitosversiosta esimaistiaisia tarjolle esim. Nexus 5 tai 7 omistajille. Oma Nexus 7 taitaa saada vähän testiversiota jossain vaiheessa.. 😉 Arkikännykkäni saa odotella finaaliversiota jonkun aikaa.

Ei sen enempää vielä tällä kertaa. Tänään. 😉

Tuosta:

http://www.google.com/design/spec/material-design/introduction.html

https://www.youtube.com/watch?v=Q8TXgCzxEnw

[edit] Tuossa näkee aika hyvin Material Design ja Hero Element ideoita…

https://www.youtube.com/watch?v=97SWYiRtF0Y

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s