Nexus 5, Nexus L ja Chromecast

Nexus 5 takakansi

Vaihteeksi Android päivitystä. Omat Android-laitteeni jostain syystä joutuvat aina koville, varsinaiseen elämän kenttätestiin. Ne lentelevät käsistä, tipahtavat kylpyammeeseen, ryömivät kanssani mudassa tai pehmentävät osumaa kiviin. Tästä syystä useampi kuin yksi on kehittänyt vikoja joita olen saanut joskus jopa korjatuksi kiitos Amazonin parin taalan varaosien 😉

Joka tapauksessa, viikonloppuna onnistuin taas paiskomaan Nexus 5:ni pitkin lattioita, ja sen seurauksena yllättäen GPS sanoi sopimuksensa irti. Ilman navigointia olen taas kuin kuuro lepakko – joten aloin ihmettelemään mistä kiikastaa ja miten korjataan/mistä uusi. Ongelmana on että akkukestoa lukuunottamatta pidän kovasti nykyisestä kirkkaanpunaisesta Nexus 5 luuristani, eli mieli ei tehnyt vaihtaa.

No onneksi ongelman syy löytyi, ja sain sen korjattua: Nexus 5 takakansi ei ehkä virallisesti ole irroitettavissa mutta kyllä se irtoaa. Ja siinä kannessa on konktaktinastoja jotka liittyvät mm. gps:ään. Kansi oli vähän raollaan ja gps-nastat irti. Puristin sen kiinni ja johan alkoi gps toimimaan. Mutta siinä meni sitten qi-langaton lataus rikki. Joten kansi kokonaan irti, huolellisesti alhaalta puristaen paikalleen, kaikki nastat kohdalleen, ja nyt näyttäisi toimivan taas kaikki. Eli Nexus 6:sta odotellessa… 😉

Tämä siis vinkiksi, samoin kuin tämä: Jos luuri pääsee kastumaan, esim. tipahtaa kylpyammeeseen tai on taskussa festareilla, irrota takakansi, irrota akku pikimmiten, sitten pistä se yön ajaksi pussiin joka on täynnä riisiä. Ja hyvä tulee taas.

Nexus L

Nexus L on tosiaan tekeillä, ja näyttää aika mukavalta, etenkin se akkukesto-osa ja uusi käyttöliittymälook. Google on julkaissut early access romit jotka voi päivittää mm. Nexus 5 tai Nexus 7 kakkosversioon. Löytyy täältä:

http://developer.android.com/preview/setup-sdk.html

Hyvä toki huomata että nämä ovat early access preview tavaraa ja luultavasti monetkin appsit kieltäytyvät yhteistyöstä ja bugeja on pilvin pimein, samoin kuin vajavaisia ominaisuuksia.

Turvallisemmin voit leikkiä uusilla versioilla päivittämättä Android emulaattorin uuteen ja rakentamalla sinne Nexus5/7 pohjaisen Android L virtuaalikoneen.

Näistä on sittemmin tehty muillekin malleilla sopivia epävirallisia ROM:eja, esim. Nexus4 jne. xda-developers tarjoaa ohjeita:

http://forum.xda-developers.com/google-nexus-5/development/rom-n5-l-developer-preview-t2796003

http://forum.xda-developers.com/nexus-4/development/lpv-79-mako-port-beta-t2807446

Chromecast screen mirroring

Jep, Chromecast sai sitten luvatun screen mirroring-patchin Se tarkoittaa, että Nexus-laitteista voi heittää koko ruudun chromecastin kautta televisioon tai videoprojektoriin, ei pelkästään tuetuista sovelluksista kuten aiemmin. Nexus-laitteissa löytyy tämä optio suoraan asetuksista kunhan chromecast-ohjelma on asennettu ja yhteys tikkuun muodostettu.

Tätä piti kokeilla heti: itse olen ollut vähän skeptinen tämän sujuvuuteen ja viiveisiin nähden, mutta ilokseni voin todeta että sujui, ei viiveitä. Pistin kameraa päälle ja heitin sitä livenä televisioon langattomasti, ja hyvin sujui vailla nykimisiä.

2014-07-09 20.59.32

Sellaista tällä kertaa. Olisi hienoa kun aika sallisi taas vähän koodailla Androidia ja Glass-alustaa, mutta ei pysty koska kesä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s