npm ja node asennuspulmia ja ratkaisuja

Käytettäessä Angular+npm+bower projektia, npm on aiheuttanut oman osansa asennusongelmia. Originaali ongelma oli, että jostain syystä windows 2012r2 koneissa näyttää olevan jotain verkkotason ongelmia kytkeytyä luotettavasti registry.npmjs.org serveriin – tätä näyttää olevan liikkeellä eu-alueella muutenkin. Joka tapauksessa, se tekee keskusrekisteristä käyttökelvottoman (jos sattuu olemaan niin huono tuuri että joutuu buildaamaan windows serverillä).

Aikanaan yksi workaround oli käytellä eu-serveriä, registry.npmjs.eu, mutta valitettavasti siellä oli vuorostaan replikointipulmia, tiedot eivät olleet ajan tasalla, ja nyt ylläpitäjä pisti lapun luukulle. Ei huvittanut enää.

Onneksi löytyi nodejitsu serverit, joihin verkko tuntuu toimivan, ja jotka replikoivat luotettavasti – myös windows servereistä. Toistaiseksi niillä mennään. Aikanaan käytin parin ongelmallisen moduulin asennukseen Shrinkwrap ekstraparametria – moduulit olivat grunt-dependo ja json-proxy. Näissä kun jostain syystä oli ristiinriippuvuuksia registry.npmjs.org rekisteriin jotka saivat buildin epäonnistumaan, mutta asentuivat kiltisti shrinkwrapilla jostain syystä. Nyt näyttäisi että noitakaan ei enää kaivata.

Näin uskoisin että tarinan opetus on: Jos ei ole pakko buildata windows servereillä, älä buildaa. Ja jos buildaat kuitenkin, niin voit shoppailla hieman rekistereitä. Valinnanvaraa on onneksi. Ja taisin aiemminkin kirjoitella, että on ehdottoman hyvä idea myös pystyttää oma replikoiva rekisteri proxyksi – samalla pääsee tutustumaan MongoDB:n sielunelämään 😉

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s