Uusi vuosi, uudet kujeet

Aloitin Helmikuun alusta uudessa työpaikassa Solita nimisessä firmassa. Ainakin toistaiseksi pitänyt kiirettä sen verran että henkilökohtaiset bloggailutkin ovat jääneet takasijalle.

Muutamia juttuja on kuitenkin jäänyt mieleen pidemmältäkin ajalta kokeilluista. Ensinnäkin Spring Boot alkaa viimeinkin vakuuttaa. Kun viimeksi sitä kokeilin, se veti liiankin vahvasti Spring rajapintojen varaan, mutta nykyisellään se tukee kiitettävästi EE standardeja, tehden esim. sovellusten migraatiosta tai standardimaisuudesta huomattavasti helpompaa.

Angular on versiossaan 1.3 varsin mukava paketti, vaihteeksi on taas hetken aikaa kaikki pyörinyt kitkattomasti sen puitteissa. Mielenkiintoista nädä miten versio 2 laskeutuu – itsellä on melko dramaattisen kahtiajakautuneet ajatukset sen osalta. Ehkä aika vilkuilla markkinoilta vähän muitakin kandidaatteja..

Ai niin, otin rohkeasti haasteen vastaan ja työkoneekseni Macbook Pro mallin – OS X on nykyalustoista viimeinen joita en läpikotaisin tunne, en oikeastaan alkuunkaan, joten tästä alkaa tutkimusmatka tuntemattomaan. Ensivaikutelmat ovat hyvinkin positiiviset – rakastan etenkin sitä että alta löytyy terminaali ja komentorivi, jossa asiat oikeasti toimivat. Yosemiten kanssa on ehkä vielä pari pilkkua viilaamatta mutta devaajakoneeksi se on kova. Homebrew hoitaa loput tarvittavat paikalleen. Tässä on vaarana että hetken päästä en pysty enää unissani koodaamaan Windows-shortcuteilla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s