Raspberry Pi ruudulla

Minä kun harrastan noita Raspberry Pi-tietokoneita niin tulee aina välillä varusteltua. Kirjoitin aiemmin kakkosmallin tehokkuudesta – se on jo varsin tehokas pikku taskupalvelin, vetäen vertoja low-end pilvipalvelimille. Yleensä olen nähnyt nämä IoT-laitteet tiedonkerääjinä, sensoreina, ja kontrollereina – ne tarjoavat palveluita ja niiden käyttöliittymät ovat esim. mobiilisoftia.

Nyt tuli kuitenkin hommattua jotain erilaista: 2.7″ tft näyttö jolla voi näyttää esim. xwindows näkymää, JavaFX käyttöliittymää, linux konsolia, tai mitä mieleen juolahtaa.

Raspi ja näyttö

Tuliko mainittua että se on kosketusnäyttö? Luo vähän puhtia ajatuksiin esim. olohuoneen mediapömpelistä. Ja varsin kätevä myös kun mystisestä syystä linukka kuolee tai menee outoon tilaan – ellei nyt logien kauhomisesta niin innostu. Ja se JavaFX… Nam.

Näitä näyttöpatentteja on ollut ennekin, mutta tämä Adafruitin näyttö on kyllä harvinaisen kätevä ja nopea asentaa.. Ainoa huono juttu, että se syö signaalipinnejä, käytännössä peittäen ne kaikki. Mutta sen alla on myös liitäntä cobblerille jota kautta voi ainakin osan ottaa uudestaan käyttöön.

Vielä ei paljon hajuakaan siitä mitä aion tehdä tällä, mutta kiinnostava se on joka tapauksessa. Tykkään pi-laitteista. Ne ovat halpoja, helppoja, ja inspiroivia.

Ja tuolla se siis on: https://www.adafruit.com/products/1601

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s